Grasshopper ile parametrik tasarım atölyesi

Grasshopper+3D+Masterclass+Industrial+parametric+design+attractor+point+texture+LunchBox
Pic1

Bu atölyenin en önemli amacı Grasshopper kullanırken kendi ayaklarınız üzerinde durabilmenizi sağlamaktır. Özellikle bol bol örnek yaparak teknik geliştirmenizi kolaylaştıracak ve parametrik tasarıma güçlü bir giriş yapmanızı sağlayacağız.

Temelleri iyi anlamadan Grasshopper öğrenmek vakit kaybetmenize ve öğrenme isteğinizi kaybetmenize sebep olacaktır. Atölyemizde bu zorluğu aşmanızı sağlayacak içerikler hocamız tarafından seçilmiş ve oluşturulmuştur.

Bool Design Studio olarak Rhino Yetkili Eğitim Merkezi olduğumuzu ve Atölye yürütücüsünün Rhino Yetkili Eğitmeni olduğunu belirtmek isteriz. Bu atölye sayesinde Grasshopper öğrenmek sizin için çok kolay olacaktır.

Rhino tarafından önerilen süre ve müfredata uygun bir şekilde hazırlanmış ve Rhino Authorized Trainer (Rhino Yetkili Eğitmeni) Taha Türkoğlu tarafından yürütülecek bu atölye sayesinde siz de yat tasarımına güçlü bir giriş yapabileceksiniz.

Neden Grasshopper?

Grasshopper’ın ana avantajları şunlardır:

Parametrik Tasarım: Grasshopper, parametrik modelleme tekniklerini kullanarak tasarım sürecini daha esnek ve yeniden yapılandırılabilir hale getirir. Kullanıcılar, bir modeldeki parametreleri değiştirerek otomatik olarak tüm tasarımı güncelleyebilirler.

Algoritma Tabanlı Tasarım: Grasshopper, algoritmaları ve matematiksel işlemleri kullanarak karmaşık tasarım problemlerini çözmek için ideal bir platform sunar. Bu, mimari, mühendislik, endüstriyel tasarım ve diğer pek çok alanda kullanılabilir.

Veri Akışı (Data Flow): Grasshopper, kullanıcıların veri akışını görselleştirmelerine ve tasarım sürecini daha iyi anlamalarına yardımcı olan bir arayüz sunar. Bu, tasarımın daha iyi anlaşılmasını ve hataların daha kolay tespit edilmesini sağlar.

Entegrasyon: Grasshopper, Rhino ile mükemmel bir şekilde entegre olduğundan, kullanıcılar mevcut Rhino modellerini kolayca Grasshopper içine aktarabilir ve daha karmaşık tasarım problemlerini çözmek için Grasshopper’ı kullanabilirler.

Grasshopper, mimarlar, mühendisler, endüstriyel tasarımcılar ve diğer pek çok profesyonel tarafından kullanılır. Özellikle karmaşık geometrilerin, yapıların, parametrelerin ve tasarım iterasyonlarının hızlı bir şekilde keşfedilmesi gereken projelerde yaygın olarak kullanılır.

 

Ders İçeriği

1- Grasshopper’ı Tanımak ve Kullanmak

2- Matematiksel ve Parametrik İlişkiler Kurma

3- Nurbs veya Mesh Modelleme

4- Paremetrik Tasarım ve Üretim

5- Grasshopper ile Analizler

*Detaylı içerik bilgisi için kataloğu indirebilirsiniz.

Atölye Bilgileri

Atölye Süresi: 30 Saat / 5 Hafta

Saatler: 19:00 – 22:00

Programlar: Rhino 7/8

Ders Platformu: Zoom

Atölye Yürütücüsü: Taha Türkoğlu

Katılım Şartı: Temel Seviye Rhino Bilgisi

*Temel seviye Rhino bilgisi için ücretsiz destek sağlıyoruz.

*Detaylı içerik bilgisi için kataloğu indirebilirsiniz.

22 2 copy

Atölye İşleyişi Hakkında

Atölye yönetimi interaktif ve uygulamalı olarak yapılacaktır. Tek taraflı bir süreç işlemeyecektir. Atölye sonunda her öğrenci kendi bitirme projesini belirleyecek ve hocamızın danışmanlığında bu projelerini tamamlayacaktır.

Atölyelerimiz online olarak Zoom üzerinden yapılacaktır. Atölye yürütücümüz Rhino tarafından yetkilendirilmiş Taha Türkoğlu’dur.

Derslerimiz kaydedilecek ve en geç 1 gün içerisinde kayıtlar ve dosyalar paylaşılacaktır. Böylelikle kaçırdığınız dersleri veya tekrar etmek istediğiniz yerleri yeniden izleyebileceksiniz.

Atölye sonunda sertifika verilecektir. Sertifika geçerliliği ve koşullarını aşağıdaki kataloğu indirerek öğrenebilirsiniz.

Bu atölye temel seviyede Rhino bilen herkes için uygundur ancak bu şartı sağlayamayanlar için ücretsiz temel seviye Rhino çalışması veriyoruz.

Rhinoceros icon

AUTHORIZED RHINO TRAINING CENTER

Atölye tarihleri ve Ücretler

16 NİSAN 2024

₺3600

₺2500

Ders Günleri: Salı - Perşembe / Erken kayıt indirimi için son tarih: 01.04.2024

Öğr. Elemanı Engin Demirok

Grasshopper, 3D gibi ilk etapta oldukça kompleks görünen programa giriş için Taha Hoca'nın hazırladığı içeriği oldukça yol gösterici buldum. Atölyelerde bol bol soru sormanızı ve bu süreçte etkileşimli kalmanızı öneririm. Çalıştığım üniversitede hocamla birlikte tamamen gönüllü bir atölye daha gerçekleştirdik. Öğrencilerimin geri dönüşleri harikaydı. Arkadaşlığı ve yol göstericiliği için teşekkür ediyorum.

Unknown person

Grasshopper ile Parametrik Tasarım Atölyesi

Özlem Kaya

Bu kadar kısa bir zaman diliminde Grasshopper öğrenmenin mümkün olacağını düşünmemiştim ama yanılmışım. Ders planları ve derste uygulamalar belirli bir düzeyde ilerledi kolaydan zora gibi. Gerçekten bu yazılıma uyum sağlayabildiğimi hissettim bu derslerle. Ayrıca ders videolarını tekrar tekrar izleyebilmek büyük lüks. Onun dışında herşey çok güzeldi. Burdan tekrar eğitmenimiz Taha Bey'e teşekkür ediyorum.

Unknown person

Grasshopper ile Parametrik Tasarım Atölyesi

Doğa Babuş

Ben çok memnun kaldım. İki derse girememiştim. Buna rağmen geriye dönük ödevleri yaparken çok zorlanmadım. Zorlandığım yerlerde de ders tekrar videoları yardımcı oldu. 3ds Max'den dolayı Rhino'ya çok yönelmemiştim. Yeni yeni öğreniyorum fakat yine de çok memnun kaldım. Teşekkür ederim.

Unknown person

Grasshopper ile Parametrik Tasarım Atölyesi

Şeyda Akyol

Atölye benim için çok faydalı geçti. Tamamen yeni başlayan biri olarak, bilgiye ihtiyacım olduğu bir anda tesadüfen görüp katıldım ve hiç pişman olmadım. Tekrar teşekkür ederim.

Unknown person

Grasshopper ile Parametrik Tasarım Atölyesi

Yusuf Fırat Kılıç

Taha Hocam ellerinize sağlık öncelikle. Ben üniversite zamanında Grasshopper dersi almış olmama rağmen hatırlamak için kaydolmuştum ve büyük faydası oldu. Emeğinize, bilginize sağlık.

Unknown person

Grasshopper ile Parametrik Tasarım Atölyesi